Sretan 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina

1. mart  1992. godine jedan je od najznačajnijih datuma u našoj historiji.

Tada se većina građana izjasnila da želi da Bosna i Hercegovina bude samostalna i nezavisna država svih njenih građana i naroda.

Ova historijska odluka građana BiH prouzrokovala je najteži period naše novije historije, jer rijetki su oni koji su svoju nezavisnost platili tako visokom cijenom.

Upravo u tim teškim trenucima koji su uslijedili nakon referenduma građani su potvrdili svoju istinsku želju za samostalnošću svoje domovine, mnogi žrtvujući za nju i ono najvrednije, vlastiti život.

 Moramo biti ponosni i zahvalni svima onima koji su stvorili, odbranili i očuvali našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, ne pitajući za cijenu.

Već trideset godina  Bosna i Hercegovina živi državnu samostalnost i neovisnost utemeljenu na svojoj milenijskoj opstojnosti, ali  još uvijek postoje snage koje ne mogu da shvate i prihvate faktičko stanje i odustanu od retrogradnih, rušilačkih namjera, čak otvoreno prijeete raspadom BiH.

Ustrajni u borbi za potpuno ostvarivanje ciljeva zacrtanih historiskim referendumom svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitamo 1. mart- Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i želimo svako dobro!

U ime OO SDP BiH Tešanj i svoje osobno    

                                       

                                                            Predsjednik OO SDP BiH Tešanj
                                                             Senad S. Subašić

O OO SDP Tesanj