U Tešnju obilježeno trideset godina nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Dan nezavisnosti

U organizaciji OO SDP BiH Tešanj, u „Crvenom Jelahu“ okupio se respektabilan broj drugarica i drugova na Druženju „U susret 1. martu“.

Prilika je to bila da se na jednom mjestu okupe svi istinski domoljubi jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine !

Domaćin, OO SDP BiH Tešanj dobrodušno je otvorio vrata za sve građane općine Tešanj, kako bi na jednom mjestu, uz opušteno druženje i prijateljsko ćaskanje, obilježili tri decenije nezavisnosti naše domovine – Bosne i Hercegovine. Građani su to prepoznali i dali podršku iako svi nisu članovi SDP BiH.

Prethodno su se u službenom dijelu prisutnima obratili, u ime domaćina, predsjednik OO SDP BiH Tešanj drug Senad Subašić, koji je upoznao prisutne o trenutnom stanju u Općinskoj organizaciji, o problemima sa kojima se susretala ali i načinu na koji ih je prevazišla.

Kao gosti obratili su se Mirsad Mahmutagić predsjednik KO SDP BiH, Zukan Helez potpredsjednik SDP BiH te Vojin Mijatović potpredsjednik SDP BiH koji je pobudio posebnu pažnju prisutnih svojim stavovima prema jednoj, jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH u svom obraćanju dao je svoje viđenje trenutne situacije kod nas ali i u svijetu. Rekao je da mi mi znamo kroz šta prolaze građani Ukrajine te da mir nema alternativu.

“Ove godine obilježavamo tri decenije od kako smo proglasili nezavisnost, od kako se naša zastava vijori pred sjedištem UN-a, od dana kada smo rekli da smo za “Suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive” i od toga nismo odustali, mi smo ti koji napokon možemo staviti tačku na ovo referendumsko pitanje i povesti sve građane Bosne i Hercegovine u bolje sutra”, naveo je predsjednik Nikšić.

Opći utisak je , nakon ovog skupa, da kod građana postoji izražena želja za odbranu integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. A rukovodstvo SDP BiH je izrazilo neskrivenu namjeru da u tom cilju stane na čelo takve kolone.

Komisija za informisanje OO SDP BiH
Tešanj

 

O OO SDP Tesanj