Naša stranka: Novi članovi u Tešnju veliko su nam osnaženje za cijeli ZDK

Predsjedništvo Naše stranke sinoć je donijelo odluku o formiranju Povjereništva općinskog odbora Naše stranke u Tešnju. Povod je veliki priliv članova u Tešnju koji se desio u posljednjim sedmicama. Na čelu Povjereništva je Amil Buljubašić, s političkim iskustvom delegata u Domu naroda BiH u prošlom sazivu. Pored njega u povjereništvu su i Idham Kruško, Emin Turalić, Muhamed Hundur, Emir Unkić, Nudžejma Merdić i Emir Mešinović.

Edin Forto, predsjednik Naše stranke, ovim povodom je rekao: „Naša stranka se sve češće i u sve više sredina prepoznaje kao izbor velikog broja građana ali i političkih subjekata koji žele s nama udružiti snagu. Tako će na narednim izborima partner Naše stranke u Tuzlanskom kantonu biti Glas naroda, a skoro se i Liberalni demokratski savez spojio s Našom strankom. Sad ćemo imati odbor i u Tešnju, i to ne samo odbor nego i vijećnika Nermina Deljkića, jednog od najaktivnijih u Općinskom vijeću, tako da smo odmah i parlamentarni. Što se tiče ostalih članova, radi se o visoko cijenjenim građanima te općine prepoznatim po svojim kvalitetima i u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu. Neki od njih će sigurno biti i kandidati na predstojećim izborima. Vrlo smo ponosni što su odabrali Našu stranku kao okvir za svoje političko djelovanje i vjerujemo da ćemo zahvaljujući njima biti stranka bez koje se već od sljedećih izbora neće moći donositi odluke u ZDK.“

Naša stranka povodom formiranja tešanjskog odbora u tom gradu 24. marta održat će tribinu na kojoj će se novi članovi imati priliku detaljnije predstaviti javnosti.

Također, na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva NS usvojena je odluka o formiranju povjereništava u Gradačcu, Maglaju i Busovači.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *