Održana Izborno-izvještajna Skupština Sportskog saveza općine Tešanj.

U srijedu, 23.03.2022. godine, u zgradi Općine Tešanj (mala sala Općinskog vijeća), sa početkom u 15:30 sati, održana je redovna Izborno-izvještajna sjednica Skupštine Sportskog saveza općine Tešanj.

U izvještajnom dijelu Skupštine, jednoglasno su usvojeni Izvještaj o radu i Finansijski izvještaj za 2021. godinu, te Izvještaj Nadzornog odbora.

U izbornom dijelu Skupštine, za Predsjednika Skupštine izabran je Mirsad Srkalović, dok je za zamjenika predsjednika Skupštine izabran Enes Omahić. Novi-stari Predsjednik Sportskog saveza je Adnan Alić, a njegov zamjenik je Izet Mandžukić. Pored predsjednika i zamjenika, u Upravni odbor izabrani: Jakub Rošić, Muhamed Travančić, Mensur Bešo, Almin Hrvić i Esad Bašić.

Izabran je i Nadzorni odbor Saveza, u sastavu: Dino Sinanović, Eldin Srkalović i Almir Brka, dok je za generalnog sekretara izabran Emir Kotorić.

Nakon izbora, jednoglasno su usvojeni i Plan aktivnosti i Finansijski plan za 2022. godinu.

Nakon formalnog dijela sjednice, Skupštini se obratila Almina Alagić, pomoćnik Općinskog načelnika za društvene djelatnosti i investicije, koja je u prigodnom govoru iskazala svoju punu podršku u realizaciji projekata te novom rukovodstvu poželjela uspješan rad u narednom mandatu.

O Sportski savez Opcine Tesanj