Održan Zbor Naše stranke Tešanj

Odlukom Predsjedništva Naše stranke, od 10. marta 2022. godine, imenovano je Povjereništvo Naše stranke Tešanj, sa zadatkom da se u roku od šest mjeseci održi Zbor (izbori za rukovodstvo) Naše stranke Tešanj.

Dobro organizovanim radom Povjereništva NS Tešanj brzo su se stvorili uslovi za sazivanje Zbora,  što se i desilo 21. maja, kada je u prisustvu 20 delegata izabran Općinski odbor Naše stranke Tešanj.

Za predsjednika Općinskog odbora Naše stranke Tešanj izabran je mladi profesor Idham Kruško (30 godina).  Idhamove kvalitete ne samo da je prepoznalo članstvo Naše stranke Tešanj, već i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, koja ga je 2015. godine izabrala među dvadeset uspješnih, ambicioznih i lokalno angažiranih mladih ljudi iz svih djelova BiH kao lice javne kampanje “Zajedno postižemo više”.

Potpredjednica i potpredsjednik Općinskog odbora Naše stranke Tešanj su: apsolventica prava Raza Žilić i privatni poduzetnik Amil Buljubašić.

U Općinski odbor Naše stranke Tešanj još su izabrani: Nermin Deljkić-vijećnik Naše stranke,  Anes Hodžić-diplomirani politolog, Muhamed Hundur-diplomirani pravnik, Haris Krdžalić-student, Muhamed Smailbegović-omiljeni tešanjski ljekar, te Edhem Hasanbašić-diplomirani inženjer saobraćaja.

Prisutnima su se u ime gostiju obratili i zaželjeli uspješan rad; Mirsad Čamdžić-potpredsjednik Naše stranke i Dževdet Huskić-predsjednik Općinskog odbora Naše stranke Kakanj.

 

Datum, 21.5.2022. godine

Naša stranka Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *