Javni poziv organizacijama civilnog društva.

Podsjećamo da je otvoren poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama, u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, za predaju prijedloga projekata za poboljšanje sadržaja društvenih centara.

Fokus je na sljedećim prioritetnim sadržajima:

  • rekreativne i slobodne aktivnosti
  • edukativne i aktivnosti usvajanja novih znanja
  • aktivnosti na uspostavi zajedničkog prostora
  • aktivnosti usmjerene na brigu o članovima zajednice
  • aktivnosti usmjerene na aktivizam i volonterizam

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 2️⃣0️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ KM do 3️⃣5️⃣.0️⃣0️⃣0️⃣ KM.

Više informacija na: https://bit.ly/PozivNVO

MZ Projekat provodi #UNDPBiH u partnerstvu sa domaćim institucijama, a zajednički ga finansiraju Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini i Embassy of Sweden in Sarajevo.

Poziv je uputio projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u 🇧🇦” #MjesneZajednice, kojeg zajednički finansiraju Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini i Embassy of Sweden in Sarajevo, a implementira #UNDPBiH.

Projekat se implementira u 41 partnerskoj jedinici lokalne samouprave (JLS) i to su: Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Brčko distrikt, Breza, Centar Sarajevo, Čitluk, Doboj, Goražde, Gračanica, Gradačac, Gradiška, Ilijaš, Jablanica, Ključ, Kotor Varoš, Laktaši, Ljubinje, Ljubuški, Maglaj, Modriča, Mrkonjić Grad, Nevesinje, Olovo, Pale FBiH, Petrovo, Rogatica, Rudo, Sanski Most, Tešanj, Teslić, Trebinje, Trnovo, Višegrad, Visoko, Vitez, Vlasenica, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Žepče.

U fokusu ovog Javnog poziva su društveni centri koje je Projekat uspostavio u sklopu prve i druge, trenutne, faze svog djelovanja. Projekat je zajedno sa JLS do sada izvršio sanaciju i rehabilitaciju prostora 41 društvenog centra te realizirao aktivnosti na uspostavi sadržaja u 23 društvena centra. U 18 društvenih centara još uvijek nisu započete aktivnosti na uspostavi sadržaja za građane i građanke.

O Sportski savez Opcine Tesanj