OO SDP BiH Tešanj priželjkuje korektno ozračje u izbornoj kampanji

Dosljedno s karakterom
Dosljedno s karakterom

Članovi rukovodsva OO SDP BiH Tešanj su protekli mjesec proveli u obilasku i druženju sa simpatizerima i članovima većine osnovnih organizacija SDP BiH Tešanj. Utisak je da se većina članstva slaže sa pristupom, načinom, a i samim djelovanjem rukovodnih organa u SDP BiH Tešanj, ali je i ukazala na neke propuste u radu. Posebno su se pohvalno izrazili na rad SDP-ovih vijećnika u Općinskom vijeću Tešanj, kao i našeg poslanika u Skupštini ZDK druga Vedrana Kasera, koji u istoj obavlja još i funkciju predsjednika Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini ZDK. Ponosni su i na dostojansveno, fer i korektno izvještavanje putem zvanične web stranice i facebook profila SDP BiH Tešanj, kao i na umjesne komentare na aktuelna događanja u našoj općini, kantonu, Federaciji BiH i BiH.

Zbog toga će se SDP BiH Tešanj i u budućnosti držatati zauzetog kursa doslijednog i nepotkupljivog djelovanja. Kao i do sada, umjereno ćemo i smisleno nastupati u medijskom prostoru naše općine. Uvažavati argumente, dobronamjerne primjedbe, kritike i sugestije vrlo rado ćemo prihvatati, i na osnovu istih i postupati. Sve nedobronamjerne, zlurade i neargumentovane objave i komentare raznih botova, likova s lažnih fb profila, i ponekih lokalnih portala ignorisat ćemo, s prezirom odbacivati, jer u nastupajućoj izbornoj kampanji ne želimo biti akteri u bilo kakvim prljavim igarama. Dapače, čvrstog smo opredjeljenja da u izbornoj kampaji nastupamo šireći pozitivne impulse, afirmirajući elemente usvojenog Programa, a sve u cilju uklanjanja ove nesposobne i korumpirane aktuelne vlasti, a na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine. Samo tako možemo zaustaviti poražavajući, rastući trend odliva naše mladosti i pameti u zemlje Europske unije.

Pozivamo zato sve dobronamjerne građane, te simpatizere i članove SDP BiH da nam se pridruže u ovako opredijeljenoj kampanji bez prepucavanja i podmetanja, koja u konačnici treba oživjeti našu nadu Da svane dan. U takvoj nadi ostajemo i dalje Doslijedni s karakterom!

 

                                                                        Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj