NAŠA STRANKA: DEMANT

Povodom neistinite informacije, objavljene na TV FACE u Centralnom dnevniku, od 10.9.2022. godine, da Amil Buljubašić, kandidat Naše stranke za Kantonalnu skupštinu ZDK, “lobira za glasove nudeći 50 KM” Naša stranka Tešanj želi upotiti demant TV FACE, te upoznati javnost o sljedećem:
Mi u Našoj stranci Tešanj smo mislili da priče seoskih varalica, pa tako i ova o navodnoj kupovini glasova Amila Buljubašića, neće preći granice općine Tešanj, te iz tih razloga nismo reagovali. Stanovnici općine Tešanj veoma dobro znaju ko je Amil Buljubašić, te da navedena fotomontaža prepiske o kupovini glasova, konstruisana od bolesnih umova i političkih konkurenata, ima za cilj diskreditaciju Amila, koji uživa ogromnu podršku građanki i građana sa područja općine Tešanj.
Informacija objavljena na TV FACE svakako zavređuje našu pažnju i potrebu da se demantuje laž.
Naime od samog početka organizovanog djelovanja Naše stranke, na području općine Tešanj (mart 2022. godine), aktivisti Naše stranke u Tešnju, ali i njihove porodice, konstatno su pod prijetnjama i pritiscima, a pogotovo od formiranja lista za predstojeće Opće izbore 2022. godine.
Pritiscima su posebno izloženi Amil Buljubašić i Idham Kruško, kandidati za Skupštinu ZDK, kao i Nermin Deljkić kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH.
Nije slučajno napad na tri navedena kandidata, o čijim kvalitetima želimo reći sljedeće:
Amil Buljubašić, je netipični političar koji je odbio da prima tzv, “BIJELI HLJEB” nakon isteka mandata u Domu naroda FBiH. Radi se o čovjeku koji redovno raspisuje stipendije za studente, a slovi za jednog od najvećih humanitaraca na području općine Tešanj. Borac, RVI, koji je ne štedeći sebe, kao pripadnik Armije RBiH, učestvovao u oslobodilačkim akcijama diljem Jedine nam Domovine Bosne i Hercegovine.
Idham Kruško, mladi profesor, predsjednik Naše stranke Tešanj, perspektivni političar kojeg je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH nagradila priznanjem za društveni doprinos kao lice javne kampanje “Zajedno postižemo više”.
Nermin Deljkić, zuvu ga NEPOTKUPLJIVI, je svjedok u provođenju istrage Tužiteljstva ZDK protiv Načelnika Općine Tešanj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlašćenja.
Mi u Našoj stranci Tešanj smo svjesni da će pritisci na nas, a posebo na naše kandidate biti još veći, ali mi odustati nećemo.
Tesanj, 12.9.2022. godine
Naša stranka Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *