1 200 000 KM iz programa Direkcije za ceste ZDK za projekte na području općine Tešanj

Na sjednici Predsjedništva općinske organizacije  SDP-a Tešanj održanoj u srijedu 26. aprila, iizmeđu ostalog, razmatrala se informacija o aktuelnoh političkoj situaciji u BiH.

U svjetlu dešavanja na posljednjoj sjednici Skupštine ZDK, OO SDP BiH Tešanj daje punu podršku radu Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK,  da nastave raditi principijelno i odgovorno u interesu građana ZDK, poštujući sve ono što bude dogovoreno i usaglašeno na sastancima koordinacije stranaka koje čine parlamentarnu većinu u Skupštini ZDK.

Posebno nam je drago što smo uspijeli da otkočimo projekte koji već godinama stoje u ladici tako da  i građani općine Tešanj osjete  pozitivne efekte promjene vlasti u ZDK.

Vlada ZDK je usvojila program utroška sredstava Kantonalne direkcije za ceste ZDK, kojim su za projekte na području općine Tešanj planirana sredstva u iznosu od 1 200 000 KM. To je veći iznos nego što je Općina Tešanj od Direkcije za ceste dobila u protekle četiri godine.

Ovim projektima  se planira izgradnja lijevih skretanja na  na dionici  regionalne ceste Jelah – Tešanj za što je predviđeno 700 000 KM ( planirano uređenje 5 raskrsnica).

Okvirnim sporazumom za naredne dvije godine je planirana i rekonstrukcija regionalne ceste R474 u dužini 2km za što je predviđeno 500 000 KM.

Ovdje moramo napomenuti da se ovdje radi o projektima koji su odlukama OV Tešanj proglašeni kao prijoritet, a ne radi se o ničijoj samovolji niti ličnim interesima.

Predstavnici SDP BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti  će i narednom periodu raditi na tome da osiguraju što više sredstava za realizaciju projekata od općeg interesa na području naše Općine, poštujući odluke organa lokalne vlasti i sve ono što OV Tešanj utvrdi kao prioritete.

                                                        Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj