Demant na saopštenje Naše stranke od 18.02.2024

Demant
Demant

S obzirom na nedavno saopštenje Naše stranke objavljeno na njihovoj FB stranici dana 18.02.2024. godine, OO SDP BiH Tešanj želi jasno istaći da navedeno saopštenje ne odražava istinite činjenice, te iznosimo demant uz sljedeće obrazloženje:

Prvo, želimo naglasiti da ste u svom saopćenju iznijeli niz neistina a najveća je ona da niste uzurpirali stranicu SDP BiH Jelah a onda u svom saopćenju priznali da ipak jeste što dovoljno govori o ozbiljnosti vaše stranke.

Vijećnik Deljkić je upozoren na neovlašteno korištenje navedene stranice s obzirom da više nije član, niti predstavnik SDP BiH. Njegovo objavljivanje sadržaja kao predstavnika druge političke stranke na spomenutoj FB stranici smatra se nedopustivim. Ukoliko dođe do tužbi, OO SDP BiH Tešanj će se koristiti pravnim sredstvima i putem nadležnih organa, a ne putem saopštenja i medija.

Drugo, ukoliko mislite da bilo koji vaš član uživa povjerenje građana općine Tešanj njegovu eventualnu popularnost i populizam testirajte sa svojih stranica a ne sa naše lažnim predstavljanjem, SDP BiH nema ništa protiv.

Treće, SDP je velika i ozbiljna politička partija koja djeluje u skladu sa svojim Statutom i sve odluke donosi kroz organe Partije te niko van SDP BiH nema ni najmanje pravo da govori kako se SDP BiH treba ponašati a pogotovo ne oni koji su istaknuti članovi drugih političkih stranaka kojima je jedini cilj da nanesu što veću štetu SDP BiH. Svaki dobar projekat ili prijedlog SDP BiH će podržati bez obzira ko ga predloži jer nikada nećemo biti opozicija građanima općine Tešanj.

Ono što smo željeli istaknuti u našem  saopštenju jest da vijećnik Deljkić, u skladu s ljudskim, moralnim i političkim načelima za koje tvrdi da se zalaže, treba ukloniti objave koje se tiču rada Naše stranke s Facebook stranice OO SDP BiH Jelah. Također, pozivamo ga da preda upravljanje navedenom stranicom predstavnicima OO SDP BiH Jelah.

Uz ovaj demant ćemo priložiti i print screen-ove kojima dokazujemo naše tvrdnje, te se nadamo da ćemo s vijećnikom Deljkićem bez upućivanja daljih saopštenja  riješiti navedenu problematiku, na obostrano zadovoljstvo, ali i zadovoljstvo građana Općine Tešanj.

Društvene mreže jesu savremeni alat putem kojih informišemo, ali i komuniciramo sa građanima, te u tom pogledu očekujemo da vijećnik Deljkić postupi prije svega profesionalno, te da nam preda upravljanje nad FB stranicom OO SDP BiH Jelah, kako bismo naše članove i simpatizere, ali i sve građane Općine Tešanj nastavili blagovremeno informisati o radu OO SDP Jelah.

                                                        

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj