Veliko priznanje za sportiste naše općine.

Sinoć je u sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici održana manifestacija „Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2023“.

Pored velikog broja zaista uspješnih sportista i sportisti iz općine Tešanj dokazali su da su po kvalitetu u vrhu našeg kantona i države.

Među najboljim sportistkinjama u kategoriji seniroka ZD Kantona proglašena je naša Nadina Mehmedović, članica Taekwondo kluba akademije Tesanj-Šije.

Za jednog od najuspješnijih sportskih trenera u 2023. godine izabran je i naš trener Taekwondo kluba akademije Tesanj-Šije Elvin Mehmedović.

Među najuspješnijim sportskim nadama Ze-Do kantona u 2023 godini našla se i naša Adna Brković, članica kluba borilačkih sportova “Borac”Jelah, kao i naša Medina Dedić članica Centra borilačkih sportova Tešanj.

Klub borilačkih sportova “Borac”Jelah je proglašen u grupu najuspješnijih klubova Juniora u Ze-Do Kantonu u 2023.godini.

Specijalno priznanje za razvoj sporta dobio je naš Alija Ogrić iz Centra borilačkih sportova Tešanj.

Čestitamo svim nagrađenim sportistima, a posebno smo ponosni na naše sportistkinje i sportiste, i vjerujemo da će u 2024.godini ovi uspjesi biti još veći i masovniji.
Sportski savez općine Tešanj će biti još jače uz naše sportiste i aktivno raditi na razvoju i boljim uslovima za naše sportiste i građane.

Organizator ove manifestacije je Novinsko izdavačko-prometno društvo Naša riječ, a generalni pokrovitelj Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

rptoz

O Sportski savez Opcine Tesanj