Saopćenje za javnost

Ko krije spiskove dobitnika bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje na općini Tešanj

Prošla su četiri mjeseca od Inicijative Kluba vijećnika SDP-a, pokrenute na 30. sjednici OV Tešanj održanoj 29.06.2011. godine,

– da se objave spiskovi imena dobitnika bespovratnih sredstava i dobivenih iznosa za stambeno zbrinjavanje branilaca i njihovih porodica na području općine Tešanj, u periodu do 2010. godine.

Klub SDP-a smatra da će se objavljivanjem spiskova uveliko doprinjeti na transparentnosti o ovom važnom pitanju, ali nekome očito to ne ide u prilog.
U Mišljenju broj: 02-05-6-2272-3/11 od 17.10.2011. godine, na našu Inicijativo, Služba za boračko invalidsku zaštitu i opće poslove u potpisu gđa Handžić Nermina i Općinski načelnik gosp Fuad Šišić nas obavještavaju da je dosadašnji način rada „u potpunosti obezbjedio transparentnost i informisanost korisnika novčane pomoći za stambeno zbrinjavanje…“, iz čega mi u SDP-u možemo zaključiti da se Inicijativa Kluba vijećnika SDP-a odbija.

Zanimljivo je da gđa Nermina Handžić na 31. sjednici OV Tešanj, održanoj 28.07.2011. godine izjavila „…da do sada nisu stigli pripremiti spisak i da će ga uskoro dostaviti vijećnicima.“

Ovom prilikom podsjećamo gđu Nerminu Handžić i Načelnika Općine Tešanj gosp Fuada Šišića da je OV Tešanj, također, sa 21 glasom „ZA“ i 2 glasa „uzdržan“ donijelo Zaključak:

– sačiniti spisak svih lica koja su po bilo kojem osnovu dobilavli donacije do 2010. godine“.

Klub SDP-a je iznenađen samovoljom i ignoriranjem Zaključka OV Tešanj od strane pomoćnice Općinskog načelnika gđe Nermine Handžić i Općinskog načelnika gosp Fuada Šišića, te će i dalje insisistirati da se javno obznane pomenuti spiskovi, i javnost konačno sazna ko je sve korisnik nepovratnih sredstava na općini Tešanj.

Komisja za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

2 0 komentara

  1. Ja bi jako volio pogledati taj spisak,pa da vidimo to krvno srodstvo izmedju njih…nego jedan prijedlog ljudima koji su zaduzeni za ovaj site. Bilo bi dobro da dole na security Question stavite malo tablicu mnozenja,dobro bi dosla vjezba. Hvala !!!

  2. Koliko sam cuo doticnui gđu Nerminu Handžić su morali ukloniti i kad je bio konkurs za dodjelu stanove jedne tesanjske firme,jer je huda sve posteno odradila.Mislim da je cak i krivicnu prijavu dobila i da se vodi neki sudski postupak…( ipak ovo je nepotvrdjena informacija,stoga je primite s rezervom :) ) … toliko o postenju doticne…Mogu mislit koja ce se imena pojaviti i koji iznosi ako ikad dobijemo te spiskove na uvid.Nije mi samo jasno sta ih imaju pripremati toliko,valjda se vodila evidencija sta je,koliko i po kojem osnovu iskesirano od tih novaca, ili je u toku malo friziranje spiska da se uklone neka imena.Molio bih klub SDP-a da istraje na ovoj inicijative,te ako spiskovi ikada izadju na vidjelo da iste detaljno provjere.A za sve nepravilnosti postoji dnevna stampa i dragi nam internet portali… pa nek raja zna…:)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *