Bahtić presudio Jelašanima

U veličanstvenom ambijentu pred nekih hiljadu gledalaca TOŠK je zaluženo trijumfovao u lokalnom derbiju protiv Borca rezultatom 3:0. Publika se na „Lukama“ još nije smjestila na tribinama a četa Ajdina Mrgude je povela i to u 5. minuti preko Burekovića sa kreča. Ne(sp)retni Bilonić u svom šesnaestercu ruši iskusnog Hadžiahmetovića a dobri sudac Bajraktarević bez razmišljanja pokazuje na bijelu tačku.

Predstavnika Borca Senada Subašića u 13. minuti zbog prigovora oraški sudac Kenan Bajraktarević šalje na tribine.

Raspoloženi Aldin Bahtić je nesumnjivo protiv komšija odigrao „utakmicu života“ sa dva gola. Nakon odlične akcije sa Burekovićom u 37. minuti i sjajnim zgoditkom u 44. minuti kada je „lukavo“ lobovao visokog golmana gostiju Nermina Deljkića. U drugom dijelu gledali smo slabiju predstavu jer Tešnjaci su primirili igru a Borac do kraja susreta nije stvorio nijednu ozbiljnu šansu da zaprijeti sigurnom Korajliću.

Nakon duela izjave za naš portal dali su strategi obju ekipa Zlatko Spasojević i Ajdin Mrguda, koji su se osvrnuli i na duele protiv visočke Bosne i Mladosti iz Župče koji se igraju u srijedu.

Ajdin Mrguda (TOŠK): Krenuli smo ofanzivno znajući da Borac ima problema u zadnjoj liniji. Taj nam se presing isplatio i iz njihovih grešaka došli smo do čiste pobjede. Po prvi put smo u proljećnom dijelu bili kompletni. Raduje me da nismo primili gol protiv kvalitetnog Borca. Nijednog svog igrača ne bih izdvojio ali mi je drago da se Bahtić vratio sjajnom igrom. Bez 5-6 standardnih igrača idemo u Župču. Pokušat ćemo ih iznenaditi a i sa neriješnim ishodom bili bi zadovoljni.

Zlatko Sapasojević (Borac): Čestitam TOŠK-u na zasluženoj pobjedi. Rani penal nas je sasjekao i u želji da što prije izjednačimo napravili smo dvije greške što je TOŠK iskoristio da pobijedi. Sudije su pokvarile derbi i nisu bili na visini zadatka. Hadžiahmetović je iscenario prekršaj a Bajraktarević je jedva dočekao da svira jedanaesterac. Kasnije smo imali uslove za igru ali to nismo kapitalizirali. Pokušat ću da oporavim poljuljanu moju momčad do dulela sa liderom. Protiv Bosne bićemo jači za Hadžana i Durmiševića i pokušat ćemo izboriti što povoljniji rezultat. Ono što očekujem da moji momci ozbiljno uđu u taj duel.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *