Uspjeh učenika Osnovne škole“Rešad Kadić“ Tešanj

001

 

Bliži se kraj nastavne 2012/2013. godine,pa je tako došlo i vrijeme takmičenja učenika. Neizbježno je pomenuti da smo na svim dosadašnjim takmičenjima pokazali značajne rezultate:

-Na Općinskom takmičenju iz matematike, koje je održano u subotu, 16.03.2013. godine u OŠ „Huso Hodžić“ Tešanj, učenici OŠ „Rešad Kadić“, zasluženo su osvojili sljedeća mjesta:

Denis Bukvić- I mjesto (učenik šestog razreda)
Rasim Korajlić – II mjesto (učenik osmog razreda)
Mevludina Subašić-III mjesto (učenica sedmog razreda)
Sadifa Ćeman-III mjesto (učenica devetog razreda)

 002

-U subotu, 23.03.2013. godine u OŠ „Džemal Bijedić“ Miljanovci, održano je Općinsko takmičenje iz Engleskog jezika za devete razrede, na kojem su naši učenici osvojili sljedeća mjesta:

Sadifa Ćeman- I mjesto(učenica devetok razreda)
Lejla Vilašević- IV mjesto(učenica devetog razreda)

003

 

-U subotu, 23.03.2013. godine u Srednjoj muzičkoj školi Zenica, održano je Kantonalno takmičenje učenika osnovnih muzičkih škola, odsjek harmonika. Našu školu je predstavljala učenica petog razreda, Dženeta Fazlić i osvojila je prvu nagradu (I kategorija ).

 004

Svim učenicima čestitamo i želimo im uspjeh na Kantonalnom i Federalnom takmičenju.

-Na 20. Državnom karate prvenstvu, održanom u Vogošći, učenici naše škole Muhamed Subašić i Belmin Čabrić (članovi KK“Unija“-Tešanj), osvojili su drugo mjesto i srebro donijeli u našu školu.

 005

Direktorica naše škole,Berina Merdić upriličila je skroman doček za sve naše učesnike na takmičenjima i poklonila im prigodan poklon , knjigu našeg učenika Ismara Krdžalića „Poseban od prvog udisaja“

 

Novinarsko-informacijska sekcija

OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *