OO SDA Tešanj: Pred više od 5000 posjetilaca održan predizborni skup u Jelahu

U sklopu predizborne kampanje za Lokalne izbore 2012, sinoć je na trgu u Jelahu održan predizborni skup OO SDA Tešanj. Početak skupa, uz veliki broj prijatelja, članova i simpatizera OO SDA Tešanj, tačnije uz preko 5 000 posjetilaca, otvorio je gospodin Šemsudin Mehmedović, Zastupnik u PS BiH, potpredsjednik SDA BiH, i predsjednik OO SDA Tešanj.

„Svijet u kojem živimo nije savršen, i nikada neće biti savršen, ali on može da bude bolji nego što je danas. To zavisi od svih nas. Mi imamo samo jednu domovinu Bosnu i Hercegovinu, i kakva je, takva je, mi se moramo za nju boriti. Ono najbolje što možemo dati našoj djeci jest lijep odgoj. Stoga, odgojimo našu djecu da budu iskrene patriote i da vole svoju domovinu,“ poručio je Mehmedović.

Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Tešanj, nosilac liste OV Tešanj te kandidat za načelnika. Prisutnima se obratio Fuad Šišić, aktualni Načelnik Općine Tešanj, te Suad Huskić, kandidat za načelnika, koji je dugogodišnjim radom sa Načelnikom, stekao potrebne osobine koje obećavaju kontinuitet i pouzdan razvoj Općine Tešanj.

Prisutnima se obratio i visoki zvaničnik Stranke demokratske akcije, Muhamed Ibrahimović, ministar odbrane BiH. „Sa sigurnošću mogu reći da je Tešanj grad od rada, i taj rad se jasno vidi u ostvarenim rezultatima protelih godina. Uspješan rad grad Tešanj svrstao je u sami vrh najuspješnijih opština u Federaciji BiH. Stoga, podržite ovaj tim koji večeras stoji pred Vama, tim koji je spoj iskustva i mladosti,“ poručio je Ibrahimović.

Konstantnim radom rukovodstva OO SDA Tešanj, koji se odlikuje snagom i znanjem, možemo učini da naša općina bude još razvijenija, čišća, ljepša, i da kao takva bude primjer drugim općinama. Mi nudimo kontinuitet i pouzdan razvoj.

Poslije skupa za sve prisutne uslijedio je muzičko – zabavni program. Posjetioci su mogli da uživaju u muzičkim numerama Armina Muzaferije i Kemala Hasića, uspješnih estradnih umjetnika BiH, a posebnu pažnju posjetilaca privukli su mladi izvođači ilahija, hor En – nissa.

(sdatesanj.com)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *