11. AS-VISPAK Streetball Challenge Jelah 2012

23.09.2012. godine na poligonu osnovne škole „1. Mart“ u Jelahu po jedanaesti put u organizaciji Jedinstvene organizacije mladih „JOM“ Jelah i Mjesne zajednice Jelah, a u posljednje dvije godine i firme VISPAK doo Visoko, održan je jednodnevni turnir u uličnoj košarci „11. AS-VISPAK Streetball Challenge Jelah 2012“.

Turnir je održan u sklopu kulturno-sportske manifestacije “Jelaško ljeto 2012”, a predstavlja alternativu svim negativnim i štetnim uticajima na život kao što su: droga, nasilje i alkoholizam, stvari koje danas sve više pogađaju djecu i omladinu naše zemlje. Stoga naš slogan, kojim dajemo konkretan doprinos našem društvu, glasi: „Sportom protiv ovisnosti!“.

Ove godine učešće na turniru uzelo je 8 ekipa sa područija općine Tešanj, Teslić, Doboj-Istok,Doboj. Učešće na turniru je bilo besplatno, a za pobjednike ovogodišnjeg turnira obezbjeđene su vrijedne nagrade.

Konačan poredak ekipa je:
I mjesto „VITAFARM„
II mjesto „AHMACI „
III mjesto „DOBOJ JUG“

Ovom prilikom se želimo zahvaliti svim učesnicima na korektnoj i Fair Play igri, posjetiteljima i ovogodišnjim donatorima: firmi VISPAK d.o.o. Visoko koja je već 2 godine dio korporacije AS Jelah, Mjesnoj zajednici Jelah, PUB Under Club, Cappy bar i kopirnica EuroCopy Jelah.

Jedinstvena organizacija mladih „JOM“ Jelah

O Tesanj Net

Komentariši