Budi i Ti sudionik novog početka za BiH

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj je u petak, 30. septembra ove godine izvršila svoj Plan i program priprema za Opće izbore u BiH 3. oktobra. Nakon susreta sa građanima u svim mjesnim zajednicama, sa mladim i najmlađim, sa ljudima koji su zakoračili u stote sa radnicima i seljacima i onima, koji rade i koji ne rade ili ne mogu raditi, uvjerili smo se da ima nade za BiH, ima nade za državu za čovjeka.

Na kraju kampanje organizovan je završni skup građana općine Tešanj u općinskom centru, u atmosferi kao i u svim mjesnim sredinama općine.

SDP ne broji i ne prebrojava i ne dijeli građane BiH. Građani BiH su samo spoznali politiku i program SDPBiH i prepoznali nekompromitirane i sposobne, i prije svega, dobronamjerne kadrove SDPBiH. Građani su već osjetili slobodu da im članska kartica vladajuće stranke, ili stranaka, neće služiti da bi uživali privilegije, nego će im ista davati odgovornost za stanje u društvu i državi, slobodno će iskazivati vlastita religijska i vjerska opredjeljenja, neće se plašiti za svoja radna mjesta ako su drugog političkog i bilo kog drugog opredjeljenja. Ukratko, sloboda i država za čovjeka. To građani žele i zbog toga je velika podrška SDPBiH.

Naravno, očekivano veliki odaziv na završni skup OOSDPBiH Tešanj je pokazao da „obični građani“ ne daju podršku SDPBiH zbog predsjednika ili trenutnih kandidata SDPBiH, jer na skupu nije bilo ni predsjednika niti svih kandidata. „Običan čovjek“ daje podršku politici SDPBiH, podršku slobodi, državi za čovjeka. Da se ovo desilo prije barem osam godina, sada bi BiH izgledala sasvim drugačije. Ipak, vjerujemo da, još nije kasno i 3. oktobra „običan čovjek“ neće biti „običan čovjek“, nego čovjek koji se odlučuje za državu BiH za čovjeka. Zato, još jednom pozivamo sve birače naše općine da iskoriste svoje građansko pravo, pokažu odgovornost prema sebi, izađu na glasačko mjesto i glasaju za državu BiH, za čovjeka, za SDPBiH!

BUDI I TI SUDIONIK NOVOG POČETKA ZA BIH-IZGRADNJE DRŽAVE ZA ČOVJEKA!!!

Fotografije sa skupa možete pogledati u Foto albumu: SDP – 30.09.2010. godine.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *