SDA Tešanj završio kampanju. Poruka jasna: “POBIJEDILI SMO”

Nakon skupa u Jelahu gdje je bilo prisutno oko četiri hiljade ljudi, te skupova u Tešanjci, Kaloševiću, Jablanici, Šijama, Oraš Planjama, Trepču i Piljužićima gdje je ove skupove propratilo preko osam hiljada ljudi, danas na parkingu ispred doma kulture u Tešnju, održan je završni skup na kome je prisustvovalo oko dvije hiljade članova i simpatizera SDA Tešnja. Svi oni su došli da podjele svečanost i radost pobjede SDA, koja će se desiti u nedjelju.

Skupu su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti a obratili su se:Fuad Šišić u ime domaćina te kandidati:Bernadeta Galijašević, Miralem Galijašević, Aida Salkić, Nisveta Mudrov i Šemsudin Mehmedović i na kraju dugo očekivani gost Bakir Izetbegović kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Da SDA pobjeđuje u nedjelju, ambijent koji je danas vladao cijelo popodne u Tešnju najbolji je dokaz za to. Kolone automobila iz svih krajeva općine Tešanj, počele su se slivati u grad sat vremena prije samog skupa.

Aplauzi prisutnih prekidali su govrnike tokom cijelog skupa. Najveći i najduži aplauzi, svakako bili su upućeni, kao što su već neki rekli na samom skupu, izabranom članu Predsjedništva BiH iz reda bošnjaka g-dinu Bakiru Izetbegoviću. Da će g-din Izetbegović biti izabran za bošnjačkog člana Predsjedništva, dokaz su skupovi pred kojima je držao govor: Zavidovićima sedam hiljada ljudi, Zenica dvadeset hiljada, sinoć u 10,00 sati Travnik deset hiljada ljudi i tako redom

Poruka sa centralnog skupa SDA u Tešnju je jasna” POBIJEDILI SMO”.

Služba za odnose sa javnošću

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *