17. kuća NHU Oslonac Mini Spahić

68-godišnja Mina Spahić iz Čaglića ni u snu nije mogla dočekati bolji Bajram. Ovoj vremešnoj starici tešanjsko NHU „Oslonac“ uspjelo je u nakani da napravi novu kuću.

Mina Spahić do sada je živjela u ruševnoj maloj kućici nadomak svog novog doma. Ključeve ushićenoj starici Mini Spahić uručio je Ramiz Pilav predstavnik firme Bosne Commerc. Sad mi je dragi Allah ispunio želju uz pomoć dobrih insana, hvala im što su se i mene sjetili. Riječi su presrećne nene Mine Spahić.

Do sada je „Oslonac“ izgradio 17 objekta a u 2010. godini četiri objekta a za tri porodice pružena je pomoć. Kuća starice Mine Spahić koštala je 16.000 KM a Općina Tešanj učestvovala je sa tri hiljade KM. Izvođač radova ovog doma bila je „Hrvić-Gradnja“, a u njezinoj izgradnji učestovali su: Centrosolar, Galib Festa, Hilal Plast i Bosna Commerc.

Povodom Bajrama nani Mini pakete sa prehrambeno-higijenskim artiklima uručili su učenici OŠ „Gazi-Ferhad beg“ – Jablanica i predstavnici tešanjskog „Centra za socijalni rad“, koji su obećali vremešnoj Spahićki šporet.

Za narednu godinu na adresu Oslonca pristiglo je 47 zahtjeva za izgradnju ili adaptaciju postojećih kuća.

Halid Fejzić

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *