Reagovanje na satirično-zabavno štivo Fuada Šišića

E-bilten br. 47 Fuada Šišića, u funkciji Općinskog načelnika izdat je u dva dijela. Prvi dio e-biltena sa naslovom „Priča iz budućnosti“ i drugi „Priča danas“ ali pod istim datumom 10.01.2011. godine.
Za pohvaliti je trud Općinskog načelnika da nastoji uspostaviti komunikaciju sa javnošću-građanima. Da li je cilj, uvijek, postignut?
Prvi dio e-biltena daje odgovor negativan.
Korisnik ovog medija je mogao biti samo zbunjen, a ne informiran. Naime, samo akteri događaja, „Gradnja novih objekata u stambeno-poslovnoj zoni „MUSALA“, mogli su naslutiti o čemu je riječ. Za ostale građane to je samo jedno satirično-zabavno štivo nekog vidovitog spasitelja, koji je želio, dokon, zabavljati publiku, svoje navijače, sredstvima Budžeta. Priznajemo, uspjelo se, ali…Vješte kovanice u kojima se kriju političke stranke u općinskoj vlasti i njihovo karakteriziranje, dovoljno govore koliko se i same drže za ozbiljne partnere i uvažavaju kao politički faktor, ili nam je dovoljan samo ON i njegovi navijači!?
Je li slobodno posumnjati u nečije namjere ili postupke, tražiti objašnjenje?
„Prevareni“ na to imaju pravo, posebno ako su oni personifikacija izvaranih u postupku privatizacije, dokapitalizacije, tajkunizacije, lobija raznih grupacija, i čega sve ne kroz minule godine tranzicije. Sve negativne posljedice globalne tranzicije nisu zaobišle ni našu općinu. U to se uvjeravaju građani, susrećući se sa svakodnevnim problemima izazvanih gubljenjem radnih mjesta, kao uvjetom za biološki opstanak.
Mi „prevareni“ ne vidimo samo problem projekta „MUSALA“. Šta je sa silnom bespravnom gradnjom , šta je sa objektima koji zbog sličnih propusta ne mogu dobiti upotrebne dozvole, šta je sa dijelom „Jugozapad Tešanj“ tzv. „Dolačka ravan“ i ruglo objekti na tom prostoru i još niz drugih propusta!?
Sve nam to daje pravo na sumnju i pravo na jasan odgovor.
Slobodne akšamlije, ako ne mogu piti dokasno, neka angažuju svoje stare harmunikaše i neka budu slobodni posve. Da sa ovim dijelom završim u stilu autora prvog dijela e-biltena.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *