Zajednički sastanak načelnika općina Tešanj, Maglaj i Doboj Jug

Danas je u Općini Tešanj održan zajednički sastanak načelnika općina Tešanj, Maglaj i Doboj Jug na kojem je razgovarano o rješavanju zajedničkih problema u oblasti azila za pse (psi lutalice i napušteni psi) gdje je sagledano iskustvo Općine Tešanj i mogućnosti regionalne saradnje rješavanja zajedničkog problema. Zajedničke ekipe Općina Tešanj, Maglaj i Doboj Jug obišli su azil na terenu.

Također, razgovarano je i o pružanju bolničkih uslga Opće bolnice Tešanj, gdje su sagledani problemi i mogućnosti pružanja usluga stanovnicima susjednih općina, kao i regulisanje odnosa u ovoj oblasti.

Ovim prilikom, sagledane su i mogućnosti angažovanja građevinskog inspektora Općine Tešanj u općinama Maglaj i Doboj Jug.

Sastanku su, osim Općinskog načelnika Fuada Šišića sa saradnicima, Načelnika općine Maglaj Mehmeda Mustajbašića sa saradnicima i Načelnika općine Doboj Jug Džavida Aličića sa saradnicima, prisustvovali i direktor Opće bolnice Tešanj dr. Rifat Sejdinović, direktor KP RAD Izudin Alić, predstavnik Kinološkog kluba Tešanj Benjamin Preldžić i građevinski inspektor Općine Tešanj Nurudin Tahirović.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *