Prekinuta 26. sjednica Općinskog vijeća Tešanj

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj sa početkom u 14,00 sati održana 26. sjednica Općinskog vijeća Tešanj sa predloženim dnevnim redom:

  1. Prijedlog Odluke o načinu rasporeda budžetskih i drugih sredstava za dugoročnu podršku realizaciji kapitalnih projekata;
  2. Izvještaj o realizaciji Liste kapitalnih projekata iz sredstava Budžeta Općine Tešanj za 2010. godinu;
  3. Prijedlog Odluke o prosječnoj konačnoj cijeni m2 stambenog prostora na području Općine Tešanj;
  4. Prijedlog Rješenja o dodjeli neizgrađenog građevinskog zemljišta DR.SV. „Knjigovodstveni servis”  Tešanj  i “Optičarska djelatnost promet oftamoloških i optičkih pomagala na malo” Tešanj.

Na prijedlog Kluba vijećnika SDA, dnevni red je dopunjen sa tačkom dnevnog reda Pokretanje procedure o izglasavanju povjerenja predsjedavajućem Općinskog vijeća i izbora novog, koja je nakon glasanja uvrštena kao prva tačka dnevnog reda. Nakon duže rasprave, formirana je Komisija (zamjenik predsjedaajućeg, dva vijećnika i sekretar Vijeća) koja je provela proceduru opoziva predsjedavajućeg Vijeća.

Nakon glasanja, Vijeće je izglasalo nepovjerenje predsjedavajućem Općinskog vijeća Tešanj Vedranu Kaseru.

Prema članu 49. Poslovnika o radu Općinskog vijeća, dopredsjedavajući Vijeća Rasim Omerbašić prekinuo je sjednicu i zakazao nastavak za petak, 4. mart 2011. godine u 14,00 sati do kada će Klubovi dostaviti svoje prijedloge za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tešanj.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *