Press konferencija: Rasvjeta u MZ Jelah

Zbog preopterećenja na mreži i dotrajalih instalacija u jednom dijelu mjesne zajednice Jelah već drugi vikend zaredom dolazi do prekida napajanja javnom rasvjetom.  Općina Tešanj i mjesna zajednica Jelah, stalnim kontaktima i saradnjom sa firmom Elektroprizma d.o.o. i Elektrodistribucijom Tešanj traži najbolji način rješavanja ovog učestalog problema. S tim u vezi, ekipe su na terenu i rade  na, prije svega sanaciji stubova javne rasvjete i  rastrećenju mreže kako bi ovaj problem bio dugoročno riješen.

Danas je tim povodom u Općini Tešanj organizovana press konferencija na koju su bili pozvani da učestvuju, osim nadležne službe i predstavnici MZ Jelah i predstavnici lokalnih radio i tv stanica – Antena radio, Radio Tešanj i Smart tv.  Jedino su predstavnici nadležne službe Općine Tešanj i predstavnici Smart tv prisustvovali ovoj press konferenciji.

Brigu o javnoj rasvjeti u urbanim područjima Tešnja, Jelaha i Tešanjke vodi Općina Tešanj preko angažovane firme. U budžetu postoje sredstva za ovu namjenu tako da ne postoji niti jedan razlog da rasvjeta ne bude u funkciji, istakao je pomoćnik Općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić.

Ovim putem, pozivamo sve građane, prije svega MZ Jelah da blagovremeno obavjeste nadležne u Općini Tešanj ako je došlo do eventualnog prekida napajanja električnom energijom, kako se ne bi desilo da javna rasvjeta ne radi i po nekoliko dana.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *