Promocija romana “Rat za mali Teheran” se nastavlja

Prvi poslijeratni roman RAT ZA ” mali TEHERAN” autora Mustafe Muće Bešlagića, našeg sugrađanina, istim kontinuitetom, nastavljen je i u drugim sredinama cijele naše države Bosne i Hercegovine.

Ovim romanom autor je prije svega želio da povrati dostojanstvo običnih boraca, “ljudi iz zemlje” koji su, iako su bili slabije opremljeni i naoružani, uz to i gladni, nesebično ginuli na ovim prostorima za opstanak svoga naroda i državotvornost jedine nam države Bosne i Hercegovine.

Autor je sa promotorima pozvan:

-Dana 2. marta (srijeda) u SŠC Tešanj, amfiteatar u 17,30 sati. “ČAS ISTORIJE” za učenike srednjih škola u sklopu obilježavanja 1. marta Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– Dana 16. marta (srijeda) u gradskoj biblioteci Maglaj u 19,00 sati. Manifestacija “DANI EDHEMA MULABDIĆA” općinska manifestacija kulture.

– Dana 19. marta (subota) sala OV Doboj-Jug u 18,00 sati Općinska manifestacija “SJEĆANJE NA BITKU NA  KARUŠAMA”.

Osim predviđenih promocija autoru i promotorima trebaju da uslijede i naredne:
U Zavidovićima, Zenici, Kaknju, Cazinu, Viskom, Zagrebu…. Svojim sadržajem roman je pobudio interesovanje i čitalaca iz manjeg bh entiteta pa se sve više traži; u Banja Luci, Bosanskoj (Kozarskoj) Dubici, Sanskom Mostu, Tesliću, Doboju, Derventi…

U prodaji se nalazi u svim knjižarama SVJETLOSTKOMERCA iz Sarajeva, njih 25.

Zbog velikog interesovanja roman će uskoro doživjeti i svoje drugo, dopunjeno izdanje koje će štampati ista štamparska kuća “DES” Sararjevo.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *