Održana Izvještajno-izborna Skupština USR Blinker

U prisustvu 50 članova Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ Kalošević-Tešanj, dana 27.02.2011. godine u Kaloševiću je održana redovna Izvještajno-izborna Skupština Udruženja.

U dijelu rasprave o Izvještaju o radu i Finansijskom izvještaju za 2010. godinu, najviše rasprave je vođeno o radu Jezera „MRKOTIĆ“.
Skupština je jednoglasno podržala odluku o smanjenju takse za ribare turiste, te da se moraju učiniti dodatni napori kako bi Jezero postalo još funkcionalnije i kako bi postojanje Jezera imalo finansijsku opravdanost.

Predloženi planovi za 2011. godinu dobili su jednoglasnu podršku Skupštine.

U ime Općine Tešanj prisutnima se obratio pomoćnik Načelnika za OU i DD Suad Huskić, koji je pozitivno prokomentarisao rad Udruženja, a posebno je istakao akcije Uduženja na zaštiti korita i obale rijeke Usore, te druge aktivnosti koje Udruženje poduzima na zaštiti čovjekove okoline.

I izborni dio Skupštine je prošao u dobroj atmosferi, a za Predsjednika Predsjedništva je ponovo izabran prof Skopljak Ramiz.
Za predsjednika Skupštine USR „BLINKER“ Kalošević-Tešanj izabran je Sejdić Besim.

Za dosadašnji rad, doprinos u razvoju sportskog ribolova, unapređenju ribljeg fonda i zaštiti čovjekove okoline pohvaljeni su: Bašić Fahrudun, Unkić Emir, Sejdić Besim, Bobarić Fahrudin, Skopljak Ramiz i Hatkić Muharem.

Nakon radnog dijela Skupštine nastavljeno je druženje.

B I S T R O
USR «BLINKER»

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *