TRA: Business Forum 2011

Agencija za razvoj općine Tešanj ”TRA”d.o.o. je u toku Business Foruma 2011 koji je održan u Sarajevu od 06.04. do 08.04.2011 godine predstavila projekat ”Poslovna zona Vila” . Projekat je predstavljen u okviru infrastrukturnih projekata iz čitave regije. Direktor Agencije Hilmo Perčo je imao i niz susreta sa predstavnicima firmi iz Saudijske Arabije, Turske, Egipta, Indije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najdirektniji razgovori bili su sa predstavnikom firme „Bushnak Group“ gospodinom Bushnak Adilom koji je iskazao interes za poslovnu zonu „Vila“ ali i mineralne vode iz Tešnja. Gospodin Adil je inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine ali živi u Saudijskoj Arabiji.

Razgovor o poslovnoj zoni je vođen i sa gospodinom dr.Hatim Jamil Mukhtarom predstavnikom firme „Foras“ iz Jedde, Saudijska Arabija, koji je obećao i skoru posjetu Tešnju zbog daljih razgovora vezano za ulaganja u poslovnu zonu, ali i da razgovaramo o drugim projektima i daljoj saradnji.

I ovi, ali i svi drugi susreti su pokazali da je općina Tešanj pokazala svoju ozbiljnost u odluci da prva napravi iskorak ka investitorima i obezbjedi uslove za njihov dolazak. Investitorima je predočena i pogodnost One Stop Shop usluge u Tešnju. Nastup na ovom Business Forumu je dobar put da se dođe do onih koji imaju novac i žele ga investirati u područja koja imaju ideje. Tokom Foruma predstavnicima domaćih i stranih firmi prezentovan je i Sajam privrede u Tešnju koji će biti održan od 21. do 24.aprila. Potencijalnim donatorima je predstavljen i projekat Bibloteke u Tešnju .

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *