TRA: Obavještenje za privrednike

Na Sajmu privrede Biznis Tešanj koji će se održati od 21 do 24 aprila, na zajedničkom štandu općine Tešanj i TRA Agencije za razvoj učešće će uzeti i predstavnici projekta FIRMA.

FIRMA projekat je petogodišnji projekat sponzoriran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) čiji je cilj poboljšanje “sposobnosti učesnika na tržištu da se nose sa konkurentskim pritiskom i tržišnim zakonitostima unutar EU-a” kao ključne komponente kopenhagenskih ekonomskih kriterija za pristup Evropskoj uniji. Projekt FIRMA pruža podršku projektima iz tri sektora bosanskohercegovačke privrede: drvoprerada, turizam i metaloprerađivačka industrija. Ova tri sektora, zajedno, predstavljaju približno jednu četvrtinu ukupnog BNP u BiH i gotovo 40% izvoza.

Pozivaju se privrednici i djelatnici općine Tešanj iz tri navedena sektora privrede da posjete naš štand na Sajmu privrede, i da od predstavnika FIRMA projekta direktno saznaju kakvu podršku mogu da ostvare kroz Firma projekt.

Direktor

Hilmo Perčo prof.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *