Javni poziv za apliciranje na Program malih grantova (PMG) za komponentu "Inicijative za razvoj zajednice"

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) uz finansijsku podršku švedske agencije za međunarodni razvoj (SIDA) nastavlja Program malih grantova (PMG) i u 2011. godini. Pozivamo sve zainteresirane organizacije civilnog društva (OCD) i neformalne grupe građana da dostave koncept papire za projekte akcija u zajednici koje rješavaju svakodnevne probleme njihovih članova, korisnika, građana i lokalne zajednice u cjelini.

Krajnji datum za prijem koncept papira za projekte po Javnom pozivu je 22.04.2011. god. na e-mail adresu
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli
Odabir koncept papira koji će ući u drugi krug selekcije vršiće posebno formirana komisija. Rezultati selekcije biće objavljeni na web stranici www.cpcd.ba i www.civilnodrustvo.ba, najkasnije do 13.05.2011.

Uputstvo za izradu koncept papira kao i sve druge neophodne informacije i dokumenti vezani za PMG dostupni su na stranici www.cpcd.ba u sekciji Programi (program malih grantova). Sva eventualna pitanja koja se tiču popunjavanja aplikacije, u periodu otvorenog Javnog poziva od 08.04. do 22.04. 2011. godine, trebaju biti dostavljena isključivo na e-mail adresu:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambot-a, potrebno je JavaScript omogućiti da bi je vidjeli
i na njih će biti odgovoreno u pisanoj formi.

Period implementacije odobrenih projekata će biti 01.juni – 31. avgust 2011.god.

Svaka pojedinačna organizacija ima pravo prijaviti *jedan* koncept papir. Organizacije čiji koncept papiri uđu u uži krug selekcije (35 koncepata) će imati pomoć mentora pri izradi projektne aplikacije. Nakon mentorske pomoći sve organizacije dostavljaju projektne prijedloge, nakon čega Komisija za selekciju vrši odabir 20 najkvalitetnijih koji će dobiti finansijsku podršku. Maksimalni iznos za koji organizacije mogu aplicirati je 3.000 KM, a trajanje projekta može biti do 3 (tri) mjeseca.

Više informacija o pozivu možete naći na: http://www.cpcd.ba/v2/bs/index.html

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *