TRA: Izazovi lokalnog ekonomskog razvoja

U Brčkom je 18.04.2011. godine održan drugi sastanak fokus grupe lokalnih razvojinih agencija iz Bosne i Hercegovine na temu ”Izazovi lokalnog ekonomskog razvoja”. Na ovom sastanku prisustvovao je i direktor Agencije za razvoj općine TRA Tešanj Hilmo Perčo.

Sastanak se održao pod pokroviteljstvom EURELSMED projekta za pomoć u razvoju malih i srednjih preduzeća a pod presjedavanjem gosp. Davida Miillera.  Predstavnici lokalnih agencija su iznijeli  prednosti i nedostatke sa kojima se susreću u svom radu ali i probleme sa kojima se susreću mala i srednja preduzeća. Ono sa čime se susreću mala i srednja preduzeća bez obzira u kom dijelu Bopsne i Hercegovine se nalazili su slijedeće tri stvari : a) Legislativa,  b) Regulativa,  c) Nedostatak kvalitetnih finasijskih sredstava.

Dogovoreno je da se putem institucija EU i Evropske komisije u BiH pokuša utiecati na organe vlasti unutar Bosne i Hercegovine da mijenjaju ovaj ambijent jer brzina i način razvoja zemlje ovisi o brzini razvoja malih i srednjim preduzeća, jer su onio kosnica razvoja svake države.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *