Sarajevski sajam dočekao promociju Prijestolonasljednikovićke Grbić Safera

Nakon izdavanja druge knjige mladog bosanskohercegovačkog umjetnika Grbić Safera u izdavačkoj kući „Arte“ Beograd i nakon održane promocije u Tešnju i Beogradu, a koje je organizovalo Ministarstvo dijaspore Republike Srbije, Sajam knjige u Sarajevu ove godine sa nestrpljenjem je odlučio predstaviti ovu knjigu svojim posjetiocima, a u organizaciji Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.
Promocija Prijestolonasljednikoviće na Sajmu je zakazana u nedjelju, u paviljonu Bosanske kuće sa početkom u 12:30 sati.
Riječ je o zbirci pjesama koja je utemeljena na konceptu ženskog pisma, a koja govori o položaju žene u društvu kroz historijski privid ovozemaljske zbilje.

„ Grbićeva stihozbirka u cjelini se može promatrati kao oda ženi, toj vječnoj misteriji, enigmi, zagonetki, tajni… „Prijestolonasljednikovićka“ može biti personifikacija svake žene ponaosob, njena pitanja, dileme, borbe, strahovi, čekanja, ratovi tobože za vlast, za krunu, se mogu doživljavati kao borba za onoga koga voli…“ – ističe Nura Bazdulj Hubijar.

Ono što je zanimljivo za ovu zirku pjesma je činjenica da sadržina zbirke obuhvata trideset tri (33) pjesme, recenziju Nure Bazdulj Hubijar i šest (6) kritika književnih kritičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Amerike.

Po ovoj knjizi snimljeno je audio i video izdanje za slijepe i slabovidne osobe,a prodajom knjiga autor podržava rad fondacije „Cure“ koje se bore za ženska prava u Bosni i Hercegovini.

Nakon ovoga vida promocije Prijestolonasljednikovićke autor priprema promociju u Travniku, te centralnu promociju u Sarajevu koja će biti održana krajem maja.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *