Uputstvo o štednji vode

Na osnovu člana 15. Zakona o komunalnim djelatnostima i člana 42. Odluke o vodovodu i kanalizaciji, JP “RAD” d.d. Tešanj izdaje:

Uputstvo o štednji vode

Zbog izrazito nepovoljne hidrološke situacije i nedostatka vode u zonama izvorišta vodovodnog sistema Tešanj-Jelah-Kraševo, te zaštite izvorišta od oštećenja koja mogu nastati usljed prekomjernog crpljenja vode, upozoravamo sve korisnike (fizička i pravna lica) da je zabranjeno koristiti vodu iz općinskog vodovoda za: pranje tepiha, zalijevanje bašte, pranje pločnika i ljetnih bašta, pranje automobila,potrebe gradilišta i ostale sl. radnje.

Svi korisnici su obavezni pridržavati se uputstva o štednji vode.

Nepridržavanjem navedenih mjera štednje će za posljedicu imati nestanak vode u zonama izvorišta, te uvođenje redukcije u vodosnabdjevanju za sve korisnike.
JP “RAD” d.d. će na osnovu člana 13. Zakona o komunalnim djelatnostima i člana 43. Odluke o vodovodu i kanalizaciji, isključiti sa sistema vodosnabdjevanja svakog korisnika koji ne postupi po ovom Uputsvu, te protiv korisnika podnijeti prijavu nadležnoj inspekciji.
Za nepridržavanje Uputstva o štednji vode predviđene su visoke novčane kazne u skladu sa odredbama Odluke o vodovodu i kanalizaciji.

JP “RAD” Tešanj

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *