OPEN AIR 2011

Dobro došli na Državno prvenstvo u preletu paraglajderom “OZREN (Doboj) OPEN AIR 2011”, koje se održava 30. i 31. jula 2011. godine na planini Ozren!

Zahvaljujući uspješnoj organizaciji Revijalnog takmičenja u preletu paraglajderom “OZREN 2010”, gostoljubivošću i prije svega idealnim fizičko-geografskim i klimatskim uslovima koje pruža planina Ozren, Klubu padobranskog jedrenja “Paragost” i Turističkoj organizaciji opštine Doboj dodijeljena je organizacija Državnog prvenstva u preletu paraglajderom OZREN (Doboj) OPEN AIR 2011.”

Državno prvenstvo u preletu paraglajderom OZREN (Doboj) OPEN AIR 2011 uvršteno je u oficijelni kalendar takmičenja Vazduhoplovnog saveza BiH.

Paraglajding takmičenja održavaju se u dvije discipline i to: disciplina precizno slijetanje i disciplina prelet. Tokom 2011. godine u BiH će se održati tri takmičarska događanja u preciznom slijetanju (Cazin, Kreševo i Bjelašnica) i jedno takmičenje u preletu na planini Ozren (Doboj).

Popularizaciji paraglajdinga i ekspanziji adrenalin i avanturističkog turizma u BiH u prilog ide i činjenica da će Bjelašnica biti domaćin Svjetskog paraglajding prvenstva 2013. godine.

Klub padobranskog jedrenja “Paragost” i Turistička organizacija opštine Doboj žele biti aktivni učesnici i kreatori predstojećih sportskih dešavanja, te na kvalitetan i atraktivan način predstaviti opštinu Doboj, njene resurse i mogućnosti. Da bi smo ostvarili postavljeni cilj potrebno je timsko djelovanje i Vaša medijska podrška!

Osnovne informacije

Period održavanja: 30. i 31.07.2011.

Takmičarski start: Gostilj, planina Ozren, opština Doboj (glavni start);
smjer vjetra Z-SZ

Centralno mjesto manifestacije: Okolišta

Program Državnog prvenstva u preletu paraglajderom “OZREN (Doboj) OPEN AIR 2011”

30.07.2011. Subota
1000 Okupljanje kod štaba na Okolištima
◦ Analiza trenutne meteorološke situacije i određivanje starta
◦ Dolazak na start i brifing
◦ Otvaranje starta
◦ Otvaranje cilindra i početak trke
◦ Zatvaranje trke
◦ Predaja GPS-ova
2000 Večera za takmičare
◦ Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
◦ Mini sajam usluga u seoskom turizmu

31.07.2011. Nedelja
1000 Okupljanje kod štaba na Okolištima
◦ Analiza trenutne meteorološke situacije i određivanje starta
◦ Dolazak na start i brifing
◦ Rekreativno letenje paraglajderom

Nadamo se da ćete prepoznati atraktivnost navedene sportsko-turističke manifestacije i informacije o „OZREN (Doboj) OPEN AIR-u 2011.” prenijeti građanima BiH i zemalja u okruženju.

Pero Tubić,
predsjednik kluba „PARAGOST”

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *