Snabdijevanje vodom sa vodovoda ROSSA

Mjesnim vodovodom „ROSSA“ upravlja „ROSSA“ d.o.o. Tešanj, na čijem je čelu direktor u ostavci Čamdžić Medžid.

Upravljanje mjesnim vodovodom „ROSSA“ d.o.o. Tešanj otežano je i opterećeno nizom problema koji su nastali zbog neriješenih pitanja upravljanja i naplate vode između građana mjesnih zajednica koji su vlasnici vodovoda.

 Ovi problemi su naročito izraženi ovih dana kada je „ROSSA“ doo Tešanj, putem Radio Antene obavijestila sve građane da će zbog smanjenog priliva vode doći do povremenih isključenja pojedinih naselja. Plan redukcije nije pripremljen i dostavljen korisnicima. Redukcija vode pojedinim naseljima se provodi zavisno o količinama vode u bazenima.

Stanje na terenu je nezadovoljavajuće s obzirom na nepoštivanje uvedenih mjera štednje, od strane pojedinih korisnika vodovoda, koji samoinicijativno ulaze u ulične šahtove i puštaju vodu bez odobrenja uprave društva. Ovakvim ponašanjem, usljed prekomjernog i nekontrolisanog crpljenja vode prijeti opasnost da dođe do trajnijih oštećenja na samom izvorištu.

Osim toga, ovakvim ponašanjem pojedinaca ugroženi su građani koji su sa sistema bili isključeni zbog nedostatka vode u rezervoaru sa kojeg se snabdijevaju. Zbog Samovolje i neodgovornog ponašanja pojedinaca pojedina naselja ostaju bez vode i po 48 sati.

Informacije prikupljene u razgovoru sa direktorom društva i Sekretarom MZ Novo Selo.

 POMOĆNIK OPĆINSKOG NAČELNIKA

                                                                                                                                                                                                    Hamzalija Hojkurić,dipl.ecc.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *