Nastavak saradnje udruženja EKO-MLADI i udruženja Institut za razvoj mladih KULT

Udruženje „EKO-MLADI“ Tešanj drugu godinu za redom realizuje određene aktivnosti sa udruženjem Institut za razvoj mladih KULT (raniji naziv KULT) iz Sarajeva. Saradnja je započela u aprilu 2010. godine potpisivanjem sporazuma između ova dva udruženja i Općine Tešanj za realizaciju projekta UMiD (Uči, Misli i Djeluj), a nastavljena je potpisivanjem ugovora u decembru 2010. godine o realizaciji projekta promocije Zakona o mladima FBiH, na području ZDK-a. Da su ove dvije aktivnosti veoma ozbiljno i kvalitetno realizovane potvrđuje činjenica da je saradnja na poziv udruženja Institut za razvoj mladih KULT nastavljena kroz projekat “Institucijalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih”.

Shodno tome je 03.08.2011. godine u prostorijama udruženja „EKO-MLADI“ u Jablanici potpisan Sporazum između Instituta za razvoj mladih KULT i udruženja „EKO-MLADI“ o saradnji na projektu Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih.

Ovaj projekat koji je podržala Evropska unija, nastoji uspostaviti institucionalne nevladine omladinske strukture, kako bi mogle sudjelovati u svim procesima donošenja odluka za mlade, na svim razinama vlasti. Projekat se provodi u saradnji sa Demokratskom omladinskom organizaciom Velika Kladuša, PRONI-jem Brčko, Omladinskim savjetom Vlasenica, KULT-oma Gradačac te Institutom za razvoj mladih KULT iz Sarajeva.

Pored predstavnika KULT-a iz Gradačca potpisivanju su prisustvovali Mirnes Dedukić, Službenik za mlade Općine Tešanj, Bašić Ernad, Predsjednik Skupštine udruženja „EKO-MLADI“, Spahić Mersed, Predsjednik Nadzornog odbora udruženja „EKO-MLADI“, Lihić Adnan, Predsjednik Upravnog odbora udruženja „EKO-MLADI“, Plančić Admir, Potpredsjednik Upravnog odbora udruženja „EKO-MLADI“, Bašić Mersid, Blagajnik udruženja „EKO-MLADI“.

Prisustvo ovom sastanku Službenika za mlade Općine Tešanj je potvrda dobre dosadašnje saradnje i partnerskog odnosa između udruženja „EKO-MLADI“ i Općine Tešanj, kao i izražavanje podrške za realizaciju kako ovog, tako i drugih projekata u budućnosti.

Prema riječima g-dina Bijedića iz udruženja KULT Gradačac s ciljem afirmacije i poticaja na aktivniji rad i angažman u projekat je uključen veći broj organizacija sa područja Federacije BiH a među kojima je i OBALA iz Tešnja.

„EKO-MLADI“ Tešanj

O Press Opcine

2 0 komentara

  1. pozdrav,sve je to lijepo i za pohvaliti saradnju eko-mladih,sa svojim partnerima,ali sta dobija omladina,to jest clanovi ufruzenja eko mladih,nemaju nista to je odg,sve zasluge kupe oni ljudi koji il ne pripadaju mladoj populaciji,il uopste se ne pojavljaju na sastancima i akcijama koje su sastavni dio rada eko mkladih,ne oni su tu dovedeni samo zato sto su podobni,stramota je da ovo udruzenje izrasta i izraslo je u veliku udruzenje a da pri tome nisu mogli obezbjediti koliko toliko dobar prostor za okupljanje i druzenje mladih,ili da imaju rasvjetu na poligonu,ili da imaju pristum intetrnetu i druzenje kakvo,kao sto svake organizacije imaju.Za to se nema sluha da se pomogne omladini u mjestu gdje je ono rodjeno.Pa zasto onda da postoji to udruzenje da neko kupi poene kod nacelnika,ida se se svako malo pojavi u ulozi “velikog ekologa”treba samo pogledat starosnu dob nekih funkcionera u eko mladim i pitat se pa gdje je tu mlad momak ili ne daj boze kakva mlada cura,VRATITE EKO MLADE U JABLANICU POMOZITE SVOJOJ OMLADINI DA SE NE OKUPLJA PORED PUTA KAO PRIJE 20 GOD.

  2. …Al su postavljene klupe u Dobropolju i Mekišu…Vjerovatno više nemaju gdje da se postave u Jablanici. Ko je predsjednik tog Udruženja? U izjavama za štanpane medije sada samo stoji “Eko-mladi”, do sada se potpisivao predsjednik???? …i još nešto predsjednik Nadzornog odbora (sa posljedne skupštine) realizuje projekte…to je dobro sam sebe “nadzoriš”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *