TRA: Stručno osposobljavanje kandidata zavarivača MAG i REL postupak zavarivanja

U prostorijama Mješovite srednje škole Tešanj zvanično je otpočela realizacija projekta „ Stručno osposobljavanje kandidata zavarivača MAG i REL postupak zavarivanja“. Ovaj projekat je finansiran od strane USAID/SIDA/FIRMA projekt, a vodeći implementator projekta je „TRA“ Agencija za razvoj općine Tešanj sa partnerima : Mješovitom srednjom školom Tešanj i „Ćosić promex“ d.o.o Usora.

Za ovaj projekat odabrano je dvadeset kandidata raznih zanimanja koji se nalaze evidenciji Biroa za zapošljavanje.Važno je napomenuti da se na konačnoj listi kandidata nalaze i djeca poginulih boraca.

Na samom početku prisutnim kandidatima i  predstavnicima medija obratili su se direktor Agencije za razvoj gospodin Hilmo Perčo, i direktor Mješovite srednje škole Tešanj gospodin Muharem Saračević.

Direktor Agencije za razvoj općine Tešanj, gospodin Hilmo Perčo upoznao je prisutne sa  implementacijom, donatorima i partnerima projekta te izrazio nadu da će stečena znanja i vještine kroz ovaj vid edukacije uspješno doprinijeti pronalasku zaposlenja za ove kandidate.

Gospodin Hilmo Perčo je također medijima predstavio i druge projekte  na kojima „TRA“ d.o.o i partner Mješovita srednja škola Tešanj intezivno rade čija realizacija slijedi, a sve u cilju unapređenja  vještina mladih ljudi kroz dokvalifikaciju, odnosno doškolovanje.

Direktor Mješovite srednje škole Tešanj, gospodin Muharem Saračević, istakao je važnost projekta za mlade ljude koji se nalaze na evidenciji  Biroa za zapošlavanje.

Gospodin Muharem Saraćević je predstavio profesore koji su delegirani ispred Mješovite srednje škole Tešanj i ukazao je da se radi o istaknutim profesorima koji će kandidatima zasigurno obezbjediti sticanje adekvatnog znanja iz oblasi „zavarivanja“.

Nakon uvodnog dijela profesor Damir Kadribašić upoznao je kandidate sa dinamičkim planom realizacije edukacije, potom se pristupilo potpisivanju ugovora sa svim kandidatima.

 

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *