Ugovori za Najbolje poslovne ideje mladih

Danas su u Kabinetu Načelnika potpisana četiri ugovora za Najbolje poslovne ideje mladih, koje su nakon provedene procedure javnog poziva ocijenjene uspješnim. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Fuad Šišić i mladi sa najuspješnijim poslovnim planovima – Dženita Mujaković, Safet Turkeš, Armin Mehičić i Mersad Korajlić.  Potpisivanju Ugovora je prisustvovao i predsjednik Komisije koja je ocjenjivala Biznis planove Smajl Ramović, kao i predstavnici Općine Tešanj koji su radili na obradi rezultata i pripremi ugovora Hamzalija Hojkurić i Mirnes Dedukić.

Ovo je prva godina da Općina Tešanj na ovakav način stimuliše mlade ljude, što je dobar primjer i poticaj ostalim mladim ljudima da uzmu učešće naredne godine. Mi ćemo, kako je i Ugovorom predviđeno platiti registraciju djelatnosti, zakup prostora i obaveze prema državi, što zajedno sa stimulisanim planovima iznosi 32.800 KM, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

Na raspisani javni poziv ukupno je pristiglo 12 biznis planova:  devet je kvalifikovanih, četiri je bilo zainteresovanih za potpis, a osam stimulisano za učešće.

Očekivani efekti su četiri nove registrovane djelatnosti (dva preduzeća i dva obrta), pet novih uposlenih u prvoj godini – 35 u prve tri godine.

O Press Opcine