Koncert ” U susret Bajramu”

Omladinski ansambl Tešanj (ansambl u procesu osnivanja), zahvaljujući podršci udruženja STARI GRAD iz Tešnja, organizuje koncert “U SUSRET BAJRAMU” koji je planiran za 4. novembar 2011. godine u Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj, koji će ujedno biti i premijera ansambla pred tesansjkom publikom.

Omladinski ansambl Tešanj u skorijoj budućnosti planira, uz pomoć ljudi dobre volje skupiti novčana sredstva potrebna za zvaničnu registraciju, kojom bi postali udruženje građana. Ansambl se sastoji od 2 sekcije (hor i orkestar). Hor omladinskog ansambla broji oko 25 članova (muških i ženskih), sa područja Općine Tešanj (Tešanj, Raduša, Marin Han, Vukovo, Jelah, Rosulje, Miljanovci, Piljužići, Medakovo, Novo Selo…). Pored hora Omladinski ansambl Tešanj, ima i svoj vlastiti omladinski orkestar. Orkestar se sastoji od 7 članova: Damir Galijašević (harmonika) , Berzad Bešo (klavijature), Jasmin Dolamić (akustična i električna gitara), Amer Galijašević (bas gitara), Harun Hotić i Esmir Kavazović (tarabuk) i Meho Šehrić (bubnjevi).

Pored omladinskog ansambla, na koncertu će nastupiti i gosti: hor Avdipaša iz Tešnja. Repertoar koncerta se sastoji od najljepših i najpoznatijih Ilahija i kasida, kao i vlastitih obrada ilahija.

Iskreno se nadamo da će te prepoznati veličinu ovog događaja i da će te nam pomoći u ralizaciji istog, jer mislimo da omladina Općine Tešanj, zaslužuje priliku da pokaže šta,i koliko može.

Ajdin Hodžić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *