Registracija stanovništa za timove porodične medicine

JU Dom zdravlja sa poliklinikom „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj provodi ponovnu cjelovitu registraciju stanovništva  u porodičnoj medicini na području općine Tešanj. Formiranjem prvih timova porodične medicine 2001.godine obavljena je djelimična registracija stanovništva. Međutim, još uvijek imamo značajan broj građana koji nisu registrovani. Zbog toga smo  odlučili da se obavi ponovna registracija. Novom registracijom utvrdiće se stvaran broj registrovanih i novo registrovanih građana.

 Dom zdravlja je formirao ekipe koje će raditi na terenu i koje će posjetiti svako domaćinstvo radi obavljanja registracije. Mole se građani da u toku mjeseca novembra imaju pri ruci zdravstvene knjižice i lične dokumente (lična karta, rodni list za djecu, pasoš ili sl. gdje ima jedinstven matični broj građanina) kako bi se registracija mogla obaviti u što kraćem roku. U slučaju da je neko od članova domaćinstva odsutan na duži period, potrebno je pribaviti njegov JMBG i zapisati te tako biti spreman za registraciju. U slučaju da niko od članova domaćinstva ne  bude kod kuće u vrijeme registracije naša ekipa će ostaviti letak sa brojem telefona na koji se treba javiti radi registracije.

 Registracija se može obaviti uspješno samo uz punu saradnju stanovništva. Zato se mole građani da budu što kooperativniji i odazovu se na poziv za registraciju.

 

D I R E K T O R

 Prim.dr.Hundur Enes

spec.fizikalne med. i rehabilitacije

O Press Opcine