Posjeta privrednicima u Bukvi

Općinski načelnik Fuad Šišić sa saradnicima danas je posjetio i obišao firme u industrijskoj zoni Bukva, a koje su smještene u krugu nekadašnje fabrike za proizvodnju namještaja  UKUS – firmu B&M comerc (proizvodnja kožne konfekcije i HTZ opreme) i firmu za proizvodnju igračaka i tehničke plastike KOALA PAINTINGS.

Povod posjete je bio nedavni prelazak u nove prostorije (firma B&M comerc bila je smještena u prostorijama Doma u Bukvi) i nabavka nove opreme i povećanje obima proizvodnje (KOALA PAINTINGS), ali i razgovor sa privrednicima, gdje je Općinski načelnik saznao trenutne aktivnosti i planove u narednom periodu.

Ovom prilikom, u društvu vlasnika bivšeg UKUS-a Namika Širbegovića, Općinski načelnik je obišao i prostor koji je u fazi pripreme, a gdje će biti smješten trgovački centar TUŠ, koji će početi sa radom krajem marta 2012. godine.

Posebno mi je drago da Tešanj ima ljude poput Namika Širbegovića, koji je  proizvodnju ponovo uspio dovesti na ovu lokaciju, što predstavlja napredak za industrijsku zonu Bukva, ali i privredu uopće, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

O Press Opcine