Katanga – novi izgled

Općinski načelnik Fuad Šišić sa saradnicima, danas je u društvu vlasnika firme Hrvić gradnja, Vahdeta Hrvića obišao poslovno-stambeni objekat Katanga, koji je smješten na samom ulazu u grad Tešanj. Radi se o projektu javno-privatnog partnerstva za koji su Općina Tešanj i Hrvić gradnja, nakon provedene javne procedure, 2010. godine potpisale ugovor. Prema potpisanom ugovoru, firma Hrvić gradnja bila je dužna do kraja 2011. godine završiti gradnju zgrade i vanjsko uređenje, što je i bio razlog današnje posjete.

Zadovoljni smo da je Hrvić gradnja ispoštovala svoj dio ugovora, pa na samom ulazu u Tešanj danas imamo moderan poslovno-stambeni objekat, što je prva faza projekta Vrata Tešnja. U narednom periodu, općinska administracija će nastaviti raditi na konačnom izgledu ulaska u grad, a sve u skladu sa Regulacionim planom i idejnim rješenjem koje je usvojeno na Općinskom vijeću, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

Inače, u stambeno-poslovnom objektu Katanga smješteno je deset stanova i 480 m² poslovnog prostora, a kompletan završetak se očekuje u junu 2012. godine.

O Press Opcine