Kroz igru i rad zajedno

Centar za promociju evropskih vrijednosti EUROPLUS, Doboj u partnerstvu sa Evropskim pokretom Jelah-Tešanj kroz projekat pod nazivom Kroz igru i rad ZAJEDNO koji se realizuje na području Općine Tešanj, a u sklopu projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije II – LOD II“ koji sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansira Europska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 1,5 miliona eura, organizovali su dječju priredbu povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

U pripremi i realizaciji ove priredbe učestvovali su korisnici usluga Dnevnog boravka za djecu i omladinu sa posebnim potrebama i učenici OŠ ”Huso Hodžić” iz Tešnja. Tom prilikom su predstavljeni i rezultati i produkti njihovog zajedničkog radioničarskog rada nastali tokom realizacije ovog projekta.

Ovaj događaj je realizovan u saradnji sa JU Centar za socijalni rad, Tešanj i OŠ „Huso Hodžić iz Tešnja. Kroz igru i rad zajedno, pokazali su široj javnosti da djeca mogu ravnopravno da učestvuju u svim aktivnostima društvenog života i zajednice kada se omoguće jednaki uslovi za sve, te su predstavljeni dobri primjeri socijalne inkluzije kroz različite načine uključivanja djece sa posebnim potrebama u kulturne sadržaje u lokalnoj zajednici!

Ovom događaju prisustvovali su predstavnici UNDP-a, Općine Tešanj, ministrica Bernadeta Galijašević (Ministarstvo za obrazovanje, nauku i sport ZDK), ministar Mirko Trifunović (Ministarstvo rada i socijalne politike ZDK), roditelji djece učesnika priredbe, udruženja građana, te ostali sugrađani.

EUROIMPULS I EVROPSKI POKRET

O Press Opcine