Održano završno takmičenje škola sporta SPORT JE IN

Univerzalna škola sporta Jelah – Tešanj (u daljem tekstu: Škola) je u završnoj fazi realizacije projekta ”Sport kao instrument socijalne inkluzije djece u povratničkim sredinama opština Doboj, Teslić, Derventa, Brod, Modriča, Vukosavlje, Bijeljina, Janja, Srebrenica, Bratunac” koji su finansijski podržali Fondacija za socijalno uključivanje u Bosni i Hercegovini i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Škola je do sada uspješno realizirala Školu sporta pod nazivom ”SPORT JE IN” u trajanju od 5 mjeseci (August – Decembar 2011. godine) u povratničkim sredinama 10 opština u Republici Srpskoj u saradnji sa 10 osnovnih škola u matičnim opštinama. Škola sporta ”SPORT JE IN” predstavlja obuku djece u pet sportova: nogomet, košarka, rukomet, odbojka i atletika. Polaznici/ce Škole sporta su u toku svakog mjeseca imali obuku u jednom od pomenutih sportova a na kraju mjeseca interna takmičenja gdje su im dodjeljivane diplome za prva tri mjesta kod dječaka i kod djevojčica. Polaznici/ce Škole koji su tokom svih 5 mjeseci obuke imali najbolje rezultate u svakoj pojedinačnoj Školi sporta su bili predstavnici svojih Škola sporta i svojih opština i osnovnih škola na završnom takmičenju svih Škola sporta u Doboju.

U subotu 24.12.2011. u Sali srednjih škola u Doboju održan je završni sportski događaj pod nazivom “Završno takmičenje škola sporta SPORT JE IN”.

Ovo takmičenje predstavlja najmasovnije i najveće regionalno tamičenje Škola sporta do sada održano na Balkanu, preko 300 djece iz 10 ciljanih opština je bilo na takmičenju, preko 60 takmičara.
Djeca su na samom takmičenju imala priliku da pokažu sve ono što su naučili sa svojim trenerima tokom Škole sporta SPORT JE IN. Djeca su se takmičila kroz sportski poligon koji je sastavljen od elemenata iz svih pet sportova koji su djeca naučila u Školi sporta. Djeca su došla sa puno volje i sportskog duha te su dali sve od sebe i napravili fenomenalnu atmosferu. Toga dana je Doboj zračio jednom pozitivnom energijom, jednom pozitivnom pričom koju su iznijeli naši mališani iz svih krajeva naše zemlje. Ta djeca su pokazala ne samo svoja umjeća iz sporta već i druge ljudske vrijednosti na kojima im mogu pozamjeriti svi današnji lideri iz raznih struktura javnog života u našoj zemlji. Rezultati završnog takmičenja su prvo mjesto: Janja, drugo mjesto: Srebrenica, treće mjesto: Vukosavlje.
Doista naš projekat nije imao za cilj samo da naučimo djecu svim tim sportovima, već da se borimo za poštovanje prava sve djece bez diskriminacije, aktivno ih uključujući u proces socijalnog uključivanja korištenjem sporta kao odabranog instrumenta, te apelovanja na svijest zajednica i šire javnosti korištenjem savremenih medija kao sredstvo komuniciranja.
Ovo su izjave nekih naših korisnika ovog programa:
Melisa Huskić (Doboj): Svaka čast ljudima koji su osmislili ovo sve i dali nam priliku da naučimo mnogo toga. Sa svakim novim sportom koji smo prolazili bilo je sve zanimljivije i budila je se sve veća želja za dalje. Za svu zabavu i sve što smo naučili su zaslužni naši treneri koje smo svi zavoljeli još od prvog treninga. Nažalost Škola je završena i ostalo nam je samo da pokažemo što smo do sada naučili. Sretna sam jer sam bila dio toga i nadam se da će ista ova Škola ponovo biti sa još više sportova, kako bi svoje zadovoljstvo mogla ponovo doživjeti.
Branislav Marković (Modriča): Ovaj trening je bio super. Puno smo se družili. Osvojio sam 4 diplome (Fudbal, Košarka, Rukomet i Atletika) i ja bih volio od sveg srca ako ikako može da se produži još jednu godinu „SPORT JE IN“
Univerzalna škola sporta Jelah se zahvaljuje našim donatorima i nadamo se da ćemo i naredne godine družiti se sa svim našim mališanima.

Više informacija na sportjein.ba i skolasporta.com
Press služba
Univerzalne škole sporta Jelah

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *