Promocija „Diwana“ u Tešnju

Nažalost, pred malim brojem posjetitelja u maloj sali tešanjskog CKO predstavljen je časopis za kulturu „Diwan“. List „Diwan“ izlazi već četrnaest godina u izdanju gradačke Javne biblioteke „Alija Isaković“. Do sada je objavljeno 34 broja u kojima je tekstove pisalo preko četiri stotine autora ne samo iz Bosne i Hercegovine već iz cijelog svijeta. O „Diwanu“ Tešnjacima govorili su aktuelni glavni i odg. urednik Amir Brka, dr. Esed Karić i Ivica Budulica Strikan.

Ivica Budulica Strikan smatra da je časopis „Diwan“ jedan od boljih listova koji promovira aktuelnu kulturološku scenu u našoj državi i još ističe da mu je drago da Tešanj i tešanjski kulturni radnici igraju značajnu ulogu u kreiranju ovog časpisa namjenjenoj kulturi.

Diwan je jedan od boljih časopisa na prostorima Bosne i Herecegovine. Ono što mene raduje da je časopis oslonjen na Tešanj i na instituciju CKO u ovom gradu. Diwan se brine što je aktuelno u pisanoj riječi, poezija, proza, eseji, ogledi, studije, on je tu da nam na sreću predstavi to u najboljem i najkvalitetnijem svjetlu. Rekao je o listu „Diwan“ pjesnik Ivica Budulica Strikan.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *