Zračna patrola Federalne TV iznad Tešnja

Zračna patrola Federalne TV i dalje dolazi do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Uz pomoć tešanjskih privrednika, uz Crveni križ i policiju danas se helikopterom i terenskim vozilom probila do malobrojnih srpskih povratnika u zaselak Svinjci. Uz pomoć u hrani i lijekovima koju smo dopremili, ovim ljudima, kažu, mnogo više znači činjenica da nisu zaboravljeni u snježnim brdima iznad Tešnja. Prilog Muhameda Čabrića.

Borbu sa snijegom i ledom u Tešnju su, sada se to može konstatirati, uspješno dobili. Jedini put kojim još ne mogu motorna vozila je onaj koji vodi u udaljeni zaselak Svinjci u kojem žive dvije porodice srpskih povratnika.

Tešanjska firma Hifa Oil FTV-u je na raspolaganje bez naknade stavila svoj helikoper kojim smo u Svinjce dopremili prvu pomoć. Zbog dubokog snijega i vjetra spuštanje helikopterom je bilo rizično, pa smo uz pomoć policije terenskim vozilom u drugom pokušaju stigli u Svinjce.

Uz Štab Civilne zaštite, koji je danonoćno na terenu, tu su i aktivisti Crvenog krsta. Zračna patrola FTV-a će i u narednim danima pomagati tamo gdje pomoć bude najpotrebnija.

O Tesanj Net

2 0 komentara

  1. Svaka cast, Muhamede glavni ste na FTV.

  2. EPP?!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *