Čišćenje trotoara u Jelahu

Nakon pritužbi građana u MZ Jelah zbog nedovoljno očišćenih trotoara, a posebno uz magistralni put M4 prema Ambulanti, predstavnici Općine Tešanj jučer su izašli na lice mjesta sa predstavnicima mjesne zajednice i izvođačem radova sa kojim je mjesna zajednica potpisala Ugovor o održavanju.

Prema planu zimskog održavanja cesta na području općine Tešanj za sezonu 2011/2012, broj: 04-27-5-2579/11, od: 25.07.2011. godine, definisan je i obuhvat ulica, trgova i trotoara za održavanje u MZ Jelah, te su na osnovu toga i odobrena sredstva u iznosu od 16.850,00 KM MZ Jelah koja je sklopila Ugovor o Zimskom održavanju puteva sa firmom „Dal-kop“ rovokopačka radnja, vl. Semir Karahodžić (Ugovor obuhvata i održavanje 7,2 km trotoara). U svim dosadašnjim kontaktima sa predstavnicima MZ Jelah u vezi zimskog održavanja i stanja na terenu, odgovor je uvijek bio da su zadovoljni sa izvođačem radova, stanjem na terenu i realizacijom ugovorenih radova.

Nakon obavljenog uviđaja, konstatovano je da se izvođač nije pridržavao potpisanog ugovora i da mjesna zajednica nije reagovala ni prema izvođaču ni prema Općini. Predstavnicima mjesne zajednice i izvođaču radova naloženo je da u toku dana, a najkasnije do 8 sati u četvrtak očiste snijeg kako bi se omogućilo nesmetano kretanje pješaka i učenika.

Danas u 9,00 sati predstavnici Općine Tešanj su izašli na teren i konstatovali da je izvođač radova postupio po naloženim mjerama, očistio trotoare, te je sada omogućeno bezbjedno kretanje pješaka, a od MZ Jelah je traženo da dosljednije provodi nadzor nad potpisanim ugovorima.

O Press Opcine