Završena „SNJEŠKI“ škola skijanja za djecu iz Univerzalne škole sporta

Članovi Univerzalne škole sporta Jelah- Tešanj uspješno su apsolvirali školu skijanja za djecu „SNJEŠKI“ u mjesecu februaru 2012.godine.

Škola skijanja organizirana je na padinama planine Borja- Opština Teslić. Obuka je trajala četiri vikenda kroz koja su učesnici savladali osnove skijanja počevši od skijaškog penjanja, hodanja, padanja, ustajanja, plužni spust, plužni zavoj, kosi spust, paralelni spust, osnovni zavoj, paralelni zavoj i brzo vijuganje. Na svakom času obuke sa djecom su radila 2 do 3 instruktora- profesori tjelesnog odgoja i sporta sa velikim iskustvom u radu sa djecom. Djeca su uživala u skijanju i zimskim radostima. Cilj škole skijanja „SNJEŠKI“ je da se razvija ljubav prema sportu i skijanju.

U ponedjeljak 13. februara 2012. godine za polaznici škole skijanja upriličeno je takmičenje iz naučenih elemenata skijanja.

Pobjednicima na takmičenju uručene su medalje.
Prvo mjesto je osvojila: Brkić Edita iz Vukova;
Drugo mjesto je osvojio: Omerbašić Amer iz Jelaha;
Treće mjesto je osvojila: Brkić Nirmana iz Vukova.

Pored obuke djece, polaznika, Univerzalna škola sporta je vršila i obuku odraslih u osnovnim tehnikama skijanja.
Kako bi iskoristili sve ove sniježne dane za uživanje naše djece, školu skijanja za djecu „SNJEŠKI“ završili smo izletom na planinu Vlašić.

Za mjesec mart 2012. godine u Univerzalnoj školi sporta Jelah- Tešanj planirana je edukacija djece u fitnesu, kuglanju i posjeta fitnes centru, te sportski izlet koji će pored bogatog i interesantnog sportskog sadržaja imati i odgojno obrazovnu ulogu.

BUDI PRVI, BUDI ŠAMPION

PR služba
Univerzalne škole sporta

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *