Zlato u Tešanj

Na 22. Međunarodnom sajmu voda u Berkeley Springsu u Sjedinjenim Američkim Državama, koji se održao od 23. do 25. februara, tešanjska mineralna voda ESPERANZA je posljednji dan takmičenja po drugi put za redom proglašena najboljom vodom na svijetu za 2012. godinu od strane internacionalnog žirija i dobitnikom zlatne medalje za kvalitet.

Redoslijed:

ZLATO:Esperanza, Tešanj, Bosna i Hercegovina
SREBRO: Antipodes, Whakatane, Novi Zeland
BRONZA: Perrier Springs, Vergeze, Francuska
Esperanza je dobitnik ovogodišnjeg ”Oskara voda” koja je i ove godine porazila veoma poznatog i više puta nagrađivanog Francuskog Perrier-a.
Tešanjska vrela d.o.o. će u martu, pored Tešanjskog dijamanta krenuti sa distribucijom i Esperanze na tržištu Bosne i Hercegovine koja se do sada pakovala samo za poznate kupce van BiH. Kupcima će biti u startu dostupna u pakovanjima od 1.5L, 0.33L i 0.25L.
Do sada su iz Tešanjskih vrela sa ovog sajma nagrađivani za Tesanjski dijamant 2005 – bronza, 2007 – bronza, te 2011 – bronza , a Esperanza je dobitnik 2007 – srebro, 2011 –  zlato i 2012 – zlatna medalja.
Ovakva najveća svjetska rangiranja i priznanja za kvalitet samo su potvrda da se uistinu radi o kvalitetnim vodama  iz Tešnja, a samim time Bosna i Hercegovina se rangira na svjetskoj sceni kao zemlja sa kvalitetnim prirodnim resursom-voda.

O Press Opcine