Povezivanje učeničke zadruge sa lokalnom zajednicom i privrednicima

Danas je u Sali Općinskog vijeća Tešanj održana prezentacija Mješovite srednje škole Povezivanje učeničke zadruge sa lokalnom zajednicom i privrednicima. Učenička zadruga postoji od 2001. godine u okviru koje djeluje 16 različitih zanimanja sa 150 učenika koji sa svojim nastavnicima obavljaju zadate poslove. Tokom prezentacije učenici su predstavili zanimanja: kuhari, obrađivač metala, instalateri, električari, zavarivači, trgovci, poslovni sekretar, poljoprivredni tehničar, prehrambeni tehničar, monter suhe gradnje i krojači i kožari.

Cilj zadruge je uspostaviti saradnju sa lokalnom zajednicom radi unapređenja rada škole, pružanja učenicima mogućnost boljih sticanja određenih znanjai vještina kroz praktičnu nastavu i da se pripreme za sam proces rada.

Prezentaciji su prisustvovali Općinki načelnik, direktor Agencije za razvoj, privrednici sa područja općine Tešanj, direktor, uposlenici i učenici Mješovite srednje škole. Ovom prilikom, prigodnim govorom obratili su se Općinski načelnik Fuad Šišić i direktor Mješovite srednje škole Muharem Saračević.

O Press Opcine