Nastavlja se Akademija za građane

Općina Tešanj je u partnerstvu s OSCE-om pokrenula projekt Akademije za građane, koji će zainteresiranima omugućiti da besplatno nauče više o funkcioniranju Općine, da razviju svoju društvenu mrežu i da aktvnije sudjeluju u odlučivanju po pitanjima koja su od koristi za zajednicu.

Općina Tešanj, u svom opredjeljenju da razvija partnerski  odnos sa građanima i udruženjima građana, te nastojeći da osigura transparetnost u svom radu i uključenost građana i civilnog društva u realizaciju strateških dokumenata, u saradnji s OSCE-om pokrenula je pilot fazu projekta Agademija za građane prošle godine, a ove, 2012. nastavlja sa implementacijom drugog kruga ovog projekta.

Rad Akademije za građane odvija se kroz osam predavanja, koja će biti održana od aprila do juna 2012. godine. Svako predavanje traje do dva sata. Akademija za građane svoj rad završava dodjelom certifikata polaznicima.

Obrazac prijave može se preuzeti na službenoj stranici Općine i na ulazu u zgradu Općine. Popunite prijavu i dostavite putem pošte na adresu:

Općina Tešanj, Trg Alije Izetbegovića 11, 74260 Tešanj ili na e-mail: [email protected]

Krajem marta ove godine, doznat ćete tačan datum predavanja. Prijave se primaju do 30. marta 2012. godine.

Obrazac prijave možete preuzeti na: prijava-akademija.doc

Letak Akademije za građane pogledajte na: letak.pdf

Sve detalje možete pogledati na: akademijazagradjane

O Press Opcine