Prva muška košarkaška prijateljska utakmica u Jelahu

U nedjelju, 29.aprila bili smo svjedoci jedne odlične muške prijateljske utakmice u školskoj sali u Jelahu između Škole košarke za dječake iz Jelaha i ŽKK „Munje“ Doboj u pionirskoj i kadetskoj selekciji. Utakmica je imala za cilj da izvrši procjenu stvarnog nivoa tehnike i znanja mladih košarkaša iz Jelaha.
Upućujemo velike pohvale našim mladim košarkašima iz Jelaha, koji su dali sve od sebe i odlično se nosili s košarkašima iz Doboja, koji su, ipak, nešto stariji od naših košarkaša. Pored toga, naši košarkaši su imali tek 17 treninga do sada, ali su unatoč tome pokazali da se mogu nositi i sa klubovima koji imaju dužu tradiciju u radu. Uzimajući u obzir sve te pokazatelje mi, iz Škole košarke iz Jelaha, smo prezadovoljni pomenutom utakmicom.
Iskrene čestitke i našim gostima mladim košarkašima KK „Munje“ Doboj na pobjedi i dobro odigranoj, fer i korektnoj utakmici.
Škola košarke u Jelahu nastavlja sa svojim radom i priprema se za narednu prijateljsku utakmicu u mjesecu maju. Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti postojeću školu košarke do kraja godine registrovati kao klub i dati priliku našim mladim košarkašima da se takmiče kroz ligu sa ostalim klubovima iz regiona.

PR služba
Univerzalne škole sporta

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *